DE NIEUWE MAZDA CX-60

2021_cx-60_ger-lhd-_c127_ext_side_white_highplus_japanese_premium_whiteleather_png-1

8 maart 2022, de dag waarop Mazda een nieuw hoofdstuk begint. Met de lancering van de Mazda CX-60 stapten we de wereld van de plug-in hybride in. De wagen zal het nieuwe vlaggenschip worden voor het merk en is met zijn sublieme afwerking en vernieuwende technologieën een stap dichter bij de ambitie van Mazda om tegen uiterst 2030 als eerste niet-Europese premiummerk bekend te staan.

Design

‘Jinba Ittai’. Dit vat het design van de CX-60 samen. Deze uitspraak verbindt paard en ruiter, wat de verwijzing is naar de fantastische rijervaring voor bestuurder en passagier waar Mazda op inzet. Met de gedachte van “Less is more” in het achterhoofd, heeft Mazda een wagen ontworpen die subtiel, puur en tot in de kleinste details met kwalitatieve zorgvuldigheid is samengesteld.

Kenmerkend voor de CX-60 is een sterke lijn geschreven door een Japans kalligrafiepenseel. Een grote, krachtige lichtstroom van het dak naar de achterbumper die naar beneden loopt en de wagen stevig op de grond zet. Dit in combinatie met een schouderlijn die naar voren toe opengaat, zorgt voor een bewegende S-reflectie op de zijkant van de wagen.

Een wagen in de verf zetten, nam Mazda dan ook letterlijk. Voor de CX-60 lanceren ze  een gloednieuwe kleur: het Rhodium White. Deze kleur zal de schoonheid en contouren van de CX-60 nog meer naar voor brengen.

Kenmerken

De CX-60 zal vanaf september bij ons in de showroom staan met een 2,5l Skyactiv-motor in combinatie met een 17,8kW batterij. Resultaat? Een combinatie van een 327pk krachtige motor én een volledig elektrisch rijbereik van 60 kilometer (WLTP). Door zijn 8-traps-automaat komen we uit op een fenomenaal lage C02-uitstoot van minder dan 38 gram (WLTP) en een gemiddeld verbruik van slechts 1,6 liter/100km (WLTP)!  

Met een lengte van 4,745m en een breedte van 1,89m is de CX-60 ook ineens de grootste SUV in ons gamma. Dit is een extra lengte van 17cm tegenover de CX-5. Deze ruimte kunnen we vooral terugvinden in de extra beenruimte op de achterbank. De koffer is met zijn 570 liter een slordige 48 liter groter dan de CX-5.

De nieuwste technologieën

  • See-through view

Bovenop de reeds gekende 360°camera van Mazda, komt de CX-60 ook met een See-through view. Hierbij wordt de input van de verschillende camera’s samengenomen om zo een helder en breed beeld weer te geven. Hierdoor zijn alle blind spots weggewerkt!  

  • Hoe weet u of uw rijpositie perfect is?

Een perfecte rijpositie vinden is niet altijd gemakkelijk. Door zijn nieuwste technologie genaamd Mi-DRIVE, zorgt de CX-60 voor een automatisch zetelaanpassing aan uw lengte. De instellingen worden opgeslagen en het systeem zal gezichtsherkenning gebruiken om je te identificeren. Misschien komt dit je wel bekend voor van de gezichtsherkenning die op je smartphone zit. Hierdoor zal de wagen je reeds ingestelde aanpassingen zoals audio, klimaatregeling, head-up display en de buitenspiegels automatisch aanpassen aan het gezicht dat hij herkent. Gedaan met eindeloos aanpassen nadat je partner met de wagen heeft gereden!  

  • Ambient lighting

Met afwerking tot in de puntjes lachen ze bij Mazda niet. Met zijn Ambient lighting voel je, je volledig thuis in de wagen. Deze sfeerverlichting zorgt voor een subtiele lichtinval in de wagen. De vraag gaat zijn of je liever in je woonkamer gaat zitten, of in het gezellige interieur van jouw nieuwe Mazda CX-60?


Zoals je kan zien, gelooft Mazda in zijn eigen visie op wat een premiumwagen moet zijn.
Is dit de wagen waar jij naar op zoek bent?

Onze gepassioneerde verkoopadviseurs vertellen je graag meer over deze wagen:


Steven Podevyn 
Tel:             +32 3 611 01 99
Gsm:           +32 (0)485 53 71 67
E-mail:        steven.podevyn@antwerpautomotive.be

Thibaut Costermans 
Tel:             +32 3 611 01 99
E-mail:        thibaut.costermans@antwerpautomotive.be